nedeľa, 18. septembra 2011

Jahňacie mäso so zeleninou

Jahňacie mäso so zeleninou - recept
2 ks jahňacieho mäsa zo stehna
3 - 4 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie, soľ
grilovacie korenie
škorica, oregano
čerstvý tymián
1 stredne veľký pór
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 menší balkažán
cherry paradajky
zemiaky

Mäso umyjeme a osušíme. Očistený cesnak nakrájame po dĺžke a prešpikujeme s ním mäso. Potom mäso osolíme, okoreníme, posypeme škoricou a oreganom.
Dno pekáča vymastíme olivovým olejom, poukladáme nakrájanú zelenú časť póru na to položíme pár vetvičiek tymiánu a navrch položíme pripravené jahňacie mäso.
Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtiny, osolíme a poukladáme ich okolo mäsa. Pekáč prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry na 185 až 190°C a pečieme domäkka približne 45 až 55 minút.
Medzitým si pripravíme dusenú zeleninu: Bielu časť póru nakrájame a dáme na panvicu s olivovým olejom a chvíľu restujeme. Pridáme nakrájané papriky, baklažán, cherry paradajky, mierne osolíme a dusíme do mäkka.
Upečené mäso nakrájame a podávame so zemiakmi a s dusenou zeleninou.
Doba prípravy:
Jahňacie mäso so zeleninou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore