streda 28. septembra 2011

Medová roláda

Medová roláda - recept
4 vajcia
200 g medu
120 g polohrubej múky
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
1 vanilínový cukor
ríbezľový lekvár

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s vanilínovým cukrom do peny a postupne do nich zapracujeme rozpustený a vychladnutý med. Pridáme sneh a múku zmiešanú so sódou bikarbónou, všetko spolu dobre premiešame.
Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Dáme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme približne 10 minút.
Ešte teplé cesto vyklopíme, natrieme lekvárom a stočíme do rolády. Vychladnutú roládu posypeme práškovým cukrom a pokrájame na plátky.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Medová roláda - recepty

1 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore