sobota 17. septembra 2011

Tvarohová palacinková torta

Tvarohová palacinková torta - recept
2 bielka
25 g krupicového cukru
250 ml mlieka
2 žĺtka
2 lyžice masla
1 vanilínový cukor
150 g hladkej múky
štipka soli

Tvarohová plnka:
200 ml kyslej smotany
500 g jemného tvarohu
práškový cukor podľa chuti
mleté orechy
lekvár na potretie
olej na pečenie

Z bielkov a krupicového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Mlieko, žĺtky, rozpustené maslo a vanilínový cukor spolu vymiešame. Pridáme preosiatu hladkú múku so štipkou soli, do tuha vyšľahaný sneh a vymiešame hladké cesto. Na malom množstve oleja z cesta upečieme tenké palacinky, ktoré necháme vychladnúť.
Pripravíme si tvarohovú plnku: Tvaroh a kyslú smotanu spolu vymiešame na hladkú zmes, podľa chuti pridáme práškový cukor.
Po vychladnutí každú palacinku potrieme tvarohovou plnkou, ktorú posypeme mletými orechmi a ukladáme na seba. Povrch poslednej palacinky potrieme lekvárom a dáme do chladu stuhnúť (najlepšie cez noc). Pred podávaním ľubovoľne ozdobíme.
Doba prípravy:
Tvarohová palacinková torta - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore