piatok, 7. októbra 2011

Zapekané kuracie palacinky

Zapekané kuracie palacinky - recept
6 mierne slaných palaciniek
(klasické palacinky, len trochu viac soli)
500 g kuracieho mäsa
20 g masla
1 stredne veľká cibuľa
cca 300 ml kuracieho vývaru
100 ml bieleho vína
soľ, mleté čierne korenie
petržlenová vňať
štipka tymianu
2 žĺtky
100 ml sladkej smotany
100 ml kyslej smotany
30 g strúhaného parmezánu alebo iného tvrdého syra

Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme kuracie mäso nakrájané na malé kocky, osolíme, okoreníme, premiešame, chvíľu pražíme, aby sa mäso zatiahlo. Potom pridáme víno a podľa potreby prilejeme kurací vývar. Dusíme domäkka a nakoniec pridáme tymian a posekanú petržlenovú vňať.
V druhom hrnci zmiešame žĺtky, obe smotany a mierne ohrejeme. Za častého miešania necháme stuhnúť.
Na palacinku uložíme mäso, polejeme smotanovou zmesou a stočíme. Palacinky ukladáme na tesno do vymastenej zapekacej misy. Zvyšok smotanovej zmesi nalejeme na palacinky a posypeme strúhaným syrom.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 30 minút.
Doba prípravy:
Zapekané kuracie palacinky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore