pondelok, 7. novembra 2011

Kuracie prsia v rizlingovej omáčke

Kuracie prsia v rizlingovej omáčke - recept
4 ks kuracích pŕs
2 menšie cibule
200 g šampiňónov
200 ml suchého rizlingu
300 ml šľahačkovej smotany
4 PL masla
200 g bobúľ hrozna
soľ, grilovacie korenie
mleté čierne korenie

Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré mierne osolíme a okoreníme. V hlbšej panvici rozpustíme 3 PL masla a mäso opečieme z obidvoch strán, ktoré odložíme na teplé miesto.
Do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, chvíľu ju osmažíme a pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny. Chvíľu spolu osmažíme. Potom prilejeme víno, ochutíme soľou a korením, vložíme späť opečené mäso a cca 15 minút prikryté podusíme. Potom mäso vyberieme a znova odložíme na teplé miesto. Šťavu necháme vydusiť na polovičné množstvo. Potom prilejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali 1 PL hladkej múky a varíme do zhustnutia.
Na zvyšnom masle krátko podusíme očistené bobule hrozna.
Na taniere uložíme mäso, posypeme poduseným hroznom a prelejeme omáčkou.
Podávame s dusenou ryžou, alebo so zemiakovými kroketami.
Doba prípravy:
Kuracie prsia v rizlingovej omáčke - recepty

1 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore