utorok 8. novembra 2011

Mäsovo-zeleninové lasagne

Mäsovo-zeleninové lasagne - recept
500 g mletého mäsa
3 stredne veľké mrkvy
1 cibuľa
6 strúčikov cesnaku
1 kaleráb
1 malá plechovka kukurice
800 g lúpaných paradajok
200 g kyslej smotany
200 g tvrdý syr Eidam
1 PL polohrubej múky
12 ks plátkov lasagní
soľ, vegeta, mleté čierne korenie
tymian a bazalka
olej, maslo, strúhanka

Cibuľu, cesnak, mrkvu, kaleráb očistíme a umyjeme. Mrkvu a kaleráb nahrubo nastrúhame.
Na troche oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, ktoré chvíľu opečieme, potom podlejeme približne 120 ml vody a dusíme do polomäkka.
Pridáme nastrúhanú mrkvu a kaleráb, scedenú kukuricu, cesnak pretlačíme, premiešame a opäť dusíme.
Do mäsovo - zeleninovej zmesi vyklopíme lúpané paradajky z konzervy, dostatočne dochutíme bylinkami (jedlo bude krásne voňavé) a podľa chuti pridáme soľ, vegetu a korenie. Premiešame, podľa potreby podlejeme vodou 100 - 150 ml, prikryjeme a necháme chvíľu prevrieť.
Potom vrch omáčky poprášime polohrubou múkou, ktorá nám to trocha zahustí, premiešame a odstavíme. Necháme asi 5 minút odpočívať a nakoniec vmiešame kyslú smotanu.
Dno hlbšieho pekáča potrieme maslom a posypeme strúhankou. Uložíme prvú vrstvu lasagní na ne rozotrieme 1/4 mäsovo - zeleninovej omáčky, ktorú posypeme časťou nahrubo strúhaným syrom. Takto urobíme spolu 4 vrstvy.
Keď to máme takto pripravené necháme to približne 20 minút odpočívať, potom zakryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 40 minút. Potom pekáč odokryjeme a ešte 15 - 20 minút zapekáme, kým syr na vrchu nie je zlatožltý.
Krájame sčasti vychladnuté, aby pláty držali tvar. Hotové mäsovo - zeleninové lasagne môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Doba prípravy:
Mäsovo-zeleninové lasagne - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore