sobota, 10. decembra 2011

Vianočkový nákyp

Vianočkový nákyp - recept
10 plátkov vianočky
4 väčšie jablká
3 - 4 lyžice hrozienok (namočené v troche rumu)
3 - 4 lyžice mletých orechov
1 - 2 lyžičky škorice
4 vajcia
1 vanilínový cukor
30 g jemného kryštálového cukru
nastrúhaná citrónová kôra z 1 citróna
2 lyžice polohrubej múky
200 ml sladkej smotany
maslo

Plátky vianočky vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a zapekáme asi 5 minút.
Jablká umyjeme, prekrojíme, vyberieme jadrovníky a nakrájame na tenké plátky.
Zapekaciu misu vytrieme maslom, na dno rozložíme vrstvu vianočky a pokryjeme ju jablkami. Posypeme škoricou, hrozienkami a orechmi. Vrstvy opakujeme a zakončíme vianočkou, ktorú natrieme maslom.
Celé vajcia vyšľaháme s vanilínovým a kryštálovým cukrom dopenista. Pridáme citrónovú kôru, múku, smotanu a premiešame. Zmes nalejeme na vianočku, vložíme do vyhriatej rúry a zvoľna pečieme 40 - 50 minút.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a môžeme pokvapkať jablkovou šťavou.
Doba prípravy:
Vianočkový nákyp - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore