piatok, 20. januára 2012

Citrónové rezy

Citrónové rezy - recept
10 vajec
250 g práškového cukru
4 PL vlažnej vody
50 ml oleja
šťava z 1 citróna
110 g polohrubej múky
120 g Solamylu
1/2 prášku do pečiva
Plnka:
2 bal. citrónového pudingu (alebo krémové prášky Zlatý klas)
700 ml mlieka
200 g práškového cukru
200 g Hery
šťava z 1 menšieho citróna
marhuľový alebo ríbezľový džem
Poleva:
200 g práškového cukru
1 lyžica vlažnej vody
šťava z 1 citróna
alebo 1 sáčok citrónovej polevy (polotovar)

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme vodu, olej, citrónovú šťavu a premiešame. Do žĺtkovej hmoty postupne pridávame sneh a múku zmiešanú so Solamylom a práškom do pečiva. Všetko spolu dôkladne vymiešame na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 3 časti a každú upečieme na samostatnom stredne veľkom plechu vyloženom papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C cca 8 - 10 minút. Upečené piškóty necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme plnku: V 300 ml mlieka rozmiešame pudingy alebo krémové prášky Zlatý klas, vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka, v ktorom sme roztopili práškový cukor a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do vlažného pudingu za stáleho šľahania postupne pridávame zmäknutú Heru (pri izbovej teplote), citrónovú šťavu a vyšľaháme na hladkú plnku.
Jeden piškótový plát natrieme tenkou vrstvou džemu, na to dáme polovicu citrónovej plnky, prikryjeme druhým platom, na ktorý natrieme zvyšok plnky a zakončíme tretím piškótovým plátom. Zaťažíme na 3 - 4 hodiny.
Potom zákusok polejeme citrónovou polevou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale alebo v miske vymiešame dohladka preosiaty práškový cukor s vlažnou vodou a citrónovou šťavou. Necháme stuhnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Citrónové rezy II.
Citrónové rezy - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore