utorok, 31. januára 2012

Citrónové zemiaky

Citrónové zemiaky - recept
1 kg zemiakov
1 - 2 ČL sušeného oregana
soľ podľa chuti
125 ml olivového oleja
šťava z 1 citróna
voda

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a prepolíme.
Poukladáme ich na plech do jednej vrstvy, ochutíme soľou a oreganom. Polejeme ich olivovým olejom, citrónovou šťavou a nakoniec zalejeme vodou.
Dáme do vyhriatej rúry na 220°C a pečieme 1 až 1,5 hodiny (podľa druhu zemiakov).
Voda sa postupne vyparí, olej ostane na zemiakoch a citrónová šťava dodá chuť a pomáha, aby zemiaky boli chrumkavé.
Podávame k pečenému a dusenému mäsu alebo k rybám. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Tento recept pochádza z gréckej kuchyne.
Citrónové zemiaky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore