piatok 27. januára 2012

Mäsové štvorčeky v lístkovom ceste

Mäsové štvorčeky v lístkovom ceste - recept
500 g lístkového cesta
1 kg mletého mäsa
200 g balkánskeho syra
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
3 vajcia
soľ, mleté čierne korenie
bylinky - rozmarín, bazalka, tymian, petržlenová vňať
1 dl olivového oleja
strúhanka podľa potreby

Očistenú a umytú cibuľu nakrájame nadrobno, očistené strúčiky cesnaku prelisujeme.
Bylinky umyjeme, osušíme a natrháme na malé kúsky (ak nemáme čerstvé bylinky použijeme sušené). Balkánsky syr nastrúhame.
Na oleji speníme cibuľu a cesnak. Keď sú sklovité, pridáme mleté mäso, premiešame, prepečieme asi 20 minút, aby sa mäso zatiahlo. Odstavíme, pridáme 2 vajíčka, bylinky, strúhaný syr a dôkladne premiešame. Ochutíme soľou, korením a nakoniec postupne pridávame podľa potreby strúhanku (mäsová zmes musí byť tuhej konzistencie).
Lístkové cesto rozvaľkáme a rozdelíme na dve polovice, jeden plát cesta položíme na plech, vyložený papierom na pečenie. Na cesto rozotrieme mäsovú zmes a prikryjeme druhým plátom cesta. Pokrájame na štvorce a povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 minút.
Podávame so šalátom alebo s čerstvou zeleninou.
Doba prípravy:
Mäsové štvorčeky v lístkovom ceste - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore