nedeľa, 1. januára 2012

Rezne so syrom

Rezne so syrom - recept
4 bravčové rezne
4 tenké plátky tvrdého syra
1 vajce
horčica
soľ, mleté čierne korenie
polohrubá múka
mlieko
strúhanka
olej na vyprážanie

Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Každý rezeň na jednej strane natrieme horčicou, zakryjeme plátkom syra a dobre pritlačíme.
Rezne obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku s trochou mlieka a nakoniec v strúhanke.
Rezne vyprážame z obidvoch strán na rozpálenom oleji, ale najprv na strane so syrom.
Položíme na papierovú utierku, aby sme odsali prebytočný tuk.
Podávame s cestovinovým šalátom alebo s varenými zemiakmi.
Doba prípravy:

Poznámka: Namiesto tvrdého syra môžeme použiť trojuholníkový syr (Lunex). Pripravené rezne z jednej strany natrieme syrom asi 1 - 2 milimetrovú vrstvu. Obalíme v trojobale a vyprážame na rozpálenom oleji, ale tiež najprv na strane so syrom.
Rezne so syrom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore