streda 11. januára 2012

Ryba na zemiakoch

Ryba na zemiakoch - recept
600 g filé z morskej šťuky
2 citróny
400 g zemiakov
soľ, mleté čierne korenie
grilovacie korenie
2 cibule, olej
300 g malých paradajok
200 ml šľahačkovej smotany
1 vajce
1PL polohrubej múky
petržlenová vňať

Filé umyjeme, osušíme, pokvapkáme šťavou z 1 citróna a na chladnom mieste necháme 30 minút odležať.
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska, vložíme do vriacej, posolenej vody, uvaríme ich takmer domäkka a scedíme.
Odležanú rybu osolíme, okoreníme, na rozohriatom oleji prudko opečieme z oboch strán a odložíme na teplé miesto.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme paradajky nakrájané na plátky a chvíľu spolu podusíme.
Pekáč potrieme trochou oleja, posypeme strúhankou, na dno rozložíme zemiaky, na to dáme cibuľu s paradajkami a nakoniec poukladáme opečenú rybu. Druhý citrón dôkladne umyjeme, nakrájame na kolieska a rozložíme na rybu. Posypeme posekanou petržlenovou vňaťou a polejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčko, trochu polohrubej múky, soľ a korenie (podľa chuti).
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 20 minút.
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Ryba s jogurtom
Ryba na zemiakoch - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore