pondelok, 27. februára 2012

Kávová tehla

Kávová tehla - recept
5 vajec
180 g jemného kryštálového cukru
4 lyžice silnej kávy
200 g hrubej múky
1 prášok do pečiva

Krém:
500 ml mlieka
1 žĺtok
5 lyžíc hrubej múky
1 lyžička mletej kávy
200 g práškového cukru
200 g Hery
50 g mletých orechov na posypanie

Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame horúcu kávu a všetko dobre vyšľaháme. Potom zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a napokon vyšľahaný tuhý sneh zo 6 bielkov. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 175 - 180°C a pečieme cca 15 až 20 minút. Upečený piškót necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém: V 150 ml mlieka metličkou dobre rozmiešame žĺtok, cukor, múku, kávu, vlejeme do zvyšného vriaceho mlieka a miešame, kým zmes nezhustne. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vlažnej kaše postupne pridávame Heru a vyšľaháme hladký krém.
Vychladnutý piškót pozdĺžne prekrojíme na polovice. Jednu natrieme hrubou vrstvou krému a zakryjeme druhou polovicou. Celú "tehlu" natrieme zvyšným krémom a posypeme mletými orechmi.
Dáme do chladu stuhnúť (najlepšie cez noc) a pokrájame na rovnaké rezy.
Doba prípravy:
Kávová tehla - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore