nedeľa, 12. februára 2012

Orechové rožky a šatôčky z lístkového cesta

Orechové rožky a šatôčky z lístkového cesta - recept
500 g lístkového cesta
Plnka:
200 g mletých orechov
80 g práškového cukru
hrsť hrozienok namočené v troche rumu
100 ml mlieka
1 lyžica rumu
1 vajce na potretie

Mleté orechy zmiešame s práškovým cukrom, pridáme odkvapkané hrozienka, rum, zalejeme teplým mliekom a dobre premiešame, aby sme dostali hustejšiu masu.
Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice.
Jednu časť cesta na pomúčenej doske rozvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku asi 3 mm a pokrájame na štvorce 8 x 8 cm. Na každý štvorček dáme orechovú plnku a zvinieme do tvaru rožka. Rožky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, dáme do vyhriatej rúry na 185°C a pečieme 15 - 20 minút.
Vychladnuté rožky posypeme práškovým cukrom.
Z druhej polovice cesta môžeme pripraviť šatôčky. Cesto rozvaľkáme a tiež pokrájame na štvorce. Na každý štvorček dáme orechovú plnku, dva protiľahlé rohy preložíme do stredu (cez seba) a pritlačíme. Šatôčky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, aby sa konce spojili a upečieme dozlatista. Ešte teplé šatôčky môžeme posypať práškovým cukrom.
Doba prípravy:
Orechové rožky a šatôčky z lístkového cesta - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore