piatok, 10. februára 2012

Pečená ryba so sezamom

Pečená ryba so sezamom - recept
600 g rybieho mäsa bez kostí (pangasius, treska, losos)
1 hlávka ľadového šalátu
4 uvarené zemiaky
sezam
soľ, mleté čierne korenie

Dressing
220 g nízkotučného bieleho jogurtu
2 PL kyslej smotany
šťava z polovice citróna
2 PL olivového oleja
2 - 3 PL posekaného čerstvého kôpru
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Najskôr v šalátovej miske všetky suroviny na dressing premiešame metličkou.
Rybie mäso pokrájame na rovnaké kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme sezamom.
Širokú teflónovú panvicu potrieme olivovým olejom, poukladáme na ňu nakrájané, uvarené zemiaky a kúsky ryby. Prikryté opečieme z každej strany asi 4 minúty.
Ľadový šalát rozoberieme, umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ho potrháme na kúsky a premiešame s dressingom. Premiešaný šalát rozdelíme do tanierov, na vrch šalátu rozdelíme zemiaky a kúsky ryby.
Doba prípravy:
Pečená ryba so sezamom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore