sobota, 4. februára 2012

Plnené morčacie rezne

Plnené morčacie rezne - recept
6 väčších rezňov z morčacích pŕs
6 menších hydinových párkov
1 cibuľa
1 zelená paprika
1 červená paprika
4 vajcia
soľ, mleté čierne korenie
olivový olej
grilovacie korenie
500 ml hydinového vývaru
6 malých paradajok
1 PL hladkej múky
tymian a petržlenová vňať

Na troche olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky pokrájané papriky a podusíme. Vajcia rozšľaháme, pridáme k paprikám, urobíme hustú praženicu, osolíme a necháme vychladnúť.
Plátky mäsa vyklepeme, mierne osolíme a okoreníme. Na každý plátok rozotrieme časť praženice a položíme párok. Naplnené mäso zvinieme (môžeme upevniť špáradlom), preložíme do zapekacej misy, posypeme grilovacím korením a podlejeme hydinovým vývarom cca 150 ml. Prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry na 190 - 200°C a pečieme cca 30 - 40 minút domäkka. Pred dokončením odkryjeme a necháme mäso chvíľu zapiecť.
Potom mäso vyberieme, šťavu precedíme do zvyšného vývaru a zahustíme hladkou múkou.
Paradajky prekrojíme na polovice a prudko ich opečieme v panvici na troche olivového oleja, pridáme petržlenovú vňať, štipku tymianu a premiešame. Všetko spolu vložíme do omáčky a necháme zovrieť.
Mäso pokrájame na plátky, polejeme omáčkou, podávame s uvarenou ryžou a s ľadovým šalátom.
Doba prípravy:

Poznámka: Namiesto morčacieho mäsa môžeme použiť bravčové zo stehna.
Plnené morčacie rezne - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore