piatok, 17. februára 2012

Rezne s vínovo-čučoriedkovou omáčkou

Rezne s vínovo-čučoriedkovou omáčkou - recept
6 rezňov z kuracích pŕs
1/2 šálky polohrubej múky
1 ČL sušeného oregana
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL grilovacieho korenia
1/2 ČL gyros korenia, soľ
1/2 šálky olivového oleja

Omáčka:
1/3 šálky červeného vínneho octu
1/2 šálky suchého červeného vína
1 červená cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku
1 ČL sušeného tymianu
1 bobkový list
1 šálka kuracieho vývaru (cca 230 ml)
1 malý pohár čučoriedkového kompótu
soľ a korenie podľa chuti

V miske zmiešame polohrubú múku, soľ, oregano a ostatné koreniny. V tejto zmesi obalíme rezne. V panvici zohrejeme olivový olej a opečieme rezne z obidvoch strán, aby získali zlatistý nádych. Opečené rezne preložíme do pekáča polejeme ich výpekom a trochou vody. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 185°C a pečieme 30 - 40 minút, kým mäso nebude jemné. Počas pečenia rezne občas polejeme výpekom alebo ich otočíme na druhú stranu.
Pripravíme si omáčku: V menšom hrnci zmiešame vínny ocot, suché červené víno, nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak nakrájaný na plátky, tymian a bobkový list. Privedieme do varu a varíme, kým sa zmes nezredukuje asi na dve tretiny. Potom pridáme kurací vývar, šťavu z kompótu a varíme, kým cibuľa a cesnak nezmäknú a omáčka nezíska hustú konzistenciu. Nakoniec pridáme čučoriedky, výpek z rezňov, premiešame, chvíľu povaríme a dochutíme soľou, korením, prípadne trochou cukru.
Omáčka má sviežu sladko - kyslú chuť.
Mäso polejeme omáčkou a podávame so zemiakovým pyré.
Doba prípravy:
Rezne s vínovo-čučoriedkovou omáčkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore