pondelok, 26. marca 2012

Bravčové karé so zeleninou

Bravčové karé so zeleninou - recept
800 g bravčového karé bez kosti
mleté čierne korenie
soľ, vegeta
grilovacie korenie
olivový olej
1 cibuľa
150 g brokolice
120 g zeleru
2 stredne veľké mrkvy
cca 500 ml mäsového vývaru
sójová omáčka
150 ml smotany alebo plnotučného mlieka
na zahustenie hladká múka
2 lyžičky plnotučnej horčice
petržlenová vňať

Bravčové karé v celku osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a grilovacím korením. V panvici rozpálime olej a ochutené mäso opekáme pár minút zo všetkých strán. Potom mäso preložíme do zapekacej misy, podlejeme trochou mäsového vývaru, prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 165°C a pečieme domäkka (cca 60 minút).
Vo výpeku z mäsa orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nastrúhaný zeler, mrkvu nakrájanú na kolieska alebo kocky, osolíme, podlejeme vývarom a varíme takmer domäkka. Potom pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, ak treba podlejeme vývarom a spolu dovaríme domäkka. Nakoniec vlejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku a horčicu a za stáleho miešania chvíľu povaríme. Ochutíme sójovou omáčkou.
Zapečené karé nakrájame na plátky, podávame s ryžou a zeleninovou omáčkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Doba prípravy:
Bravčové karé so zeleninou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore