streda, 28. marca 2012

Kysnuté broskyňové koláčiky

Kysnuté broskyňové koláčiky - recept
25 g droždia
200 ml vlažného mlieka
4 lyžičky kryštálového cukru (podľa chuti)
500 g hladkej múky
štipka soli
2 vajcia
80 ml oleja

Tvarohová plnka:
250 g jemného mäkkého tvarohu
1 žĺtok
1 vanilínový cukor
1 lyžička práškového cukru
2 - 3 lyžičky vanilkového pudingu
sterilizované broskyne
Maslová posýpka:
60 g hrubej múky
40 g masla
40 g práškového cukru

V 100 ml vlažného mlieka, lyžičky cukru a droždia si pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť.
Do preosiatej múky pridáme soľ, zvyšný cukor, vajcia, vlažné mlieko, olej, kvások a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku: Tvaroh vymiešame s pudingom, práškovým a vanilínovým cukrom a so žĺtkom.
Maslová posýpka: Z múky, cukru a masla vypracujeme sypkú zmes.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska. Do stredu každého kolieska dáme tvarohovú plnku, na ňu položíme pokrájané broskyne a posypeme pripravenou posýpkou. Koláčiky poukladáme ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme cca 15 až 20 minút. Vychladnuté koláčiky môžeme posypať práškovým cukrom.
Doba prípravy:

Poznámka: Na obmenu receptu si môžeme koláčiky pripraviť z makovej plnky: Zo 60 g mletého maku, 30 g práškového cukru a trochu mlieka.
Kysnuté broskyňové koláčiky - recepty

2 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore