utorok, 13. marca 2012

Orechovo - karamelový zákusok

Orechovo - karamelový zákusok - recept
4 vajcia
200 g kryštálového cukru
1 vanilínový cukor
200 ml vlažnej vody
100 g mletých orechov
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva

Krém:
1 l mlieka
2 karamelové pudingy
120 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
50 g hladkej múky (cca 3 PL)
200 g Zlatá Haná alebo Hera
na posypanie - opražené mleté orechy

Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilínovým cukrom do hustej peny. Pridáme vodu, prešľaháme, orechy premiešame a postupne po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a zároveň šľaháme na hladké cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo použijeme papier na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 15 až 20 minút, ale treba sledovať. Upečený piškót necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém: 500 ml mlieka privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku metličkou dobre rozmiešame práškový a vanilínový cukor, pudingy a múku a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Zakryjeme (na pudingu sa tak nespraví "koža") a občas premiešame.
Zlatú Hanú alebo Heru necháme pri izbovej teplote zmäknúť a postupne ju pridávame do pudingu a vyšľaháme hladký krém.
Krém natrieme na vychladnutý piškót a posypeme mletými orechmi, ktoré sme nasucho opražili. Hotový koláč dáme na pár hodín do chladu stuhnúť.
Doba prípravy:
Orechovo - karamelový zákusok - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2014. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore