sobota, 3. marca 2012

Pliecko s kyslou kapustou

Pliecko s kyslou kapustou - recept
700 g bravčového pliecka
4 tenké plátky slaninky
1 väčšia mrkva
1 malý zeler
1 cibuľa
200 ml bieleho vína
300 ml smotany (mlieka)
1 lyžica plnotučnej horčice
1 lyžica hladkej múky
300 g kyslej kapusty
200 g šampiňónov
olivový olej, soľ
mleté čierne korenie

Mäso pokrájame na hrubšie plátky a slaninku na štvorčeky (len pre chuť a vôňu).
Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno, mrkvu a zeler pokrájame na kocky.
V panvici ohrejeme trochu oleja, pridáme slaninku, ktorú upražíme. Potom pridáme cibuľu, ktorú speníme, nakoniec pridáme mrkvu, zeler a chvíľu opekáme.
Na zeleninu poukladáme plátky mäsa, ktoré osolíme, okoreníme a z jednej strany potrieme horčicou. Podlejeme trochou vody, zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry na 180 - 190°C a pečieme domäkka cca 45 až 55 minút.
Medzitým na troche oleja udusíme kapustu. Keď je kapusta polomäkká, pridáme opečené na plátky pokrájané šampiňóny, premiešame a dusíme domäkka.
Upečené mäso vyberieme, do šťavy prilejeme víno a smotanu zmiešanú s múkou. Za stáleho miešania chvíľu varíme, aby šťava trochu zhustla. Napokon do šťavy dáme kapustu so šampiňónmi, mäso, premiešame a necháme prejsť varom.
Podávame s knedľou.
Doba prípravy:
Pliecko s kyslou kapustou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore