sobota 17. marca 2012

Výborné mäsko v citrónovej šťave

Výborné mäsko v citrónovej šťave - recept
600 g kuracích pŕs
šťava z 1 citróna
mletý zázvor
vegeta a kari korenie
olivový olej
250 g šampiňónov
1 väčšia mrkva
1 väčší pór
1 zelená paprika
2 paradajky
kukurica podľa chuti
250 ml šľahačkovej smotany
2 PL koňaku alebo štoku
soľ

Do citrónovej šťavy podľa chuti, pridáme vegetu, mletý zázvor, kari korenie a dobre premiešame. Kuracie prsia nakrájame na kocky alebo rezance, dáme do citrónovej marinády dobre premiešame, prikryjeme a vložíme na pár hodín do chladu. Najlepšie je to urobiť deň vopred.
Na troche oleja mäso aj s marinádou opečieme.
Dno pekáča potrieme trochou oleja, posypeme strúhankou, rozložíme šampiňóny (tie dávame celé, len ak sú veľké prepolíme), na ne rozložíme mäso bez výpeku, tenké kolieska mrkvy, hrubé kolieska póru, papriku nakrájanú na kocky, paradajky nakrájané na štvrťky a podľa chuti pridáme kukuricu.
Do výpeku z mäsa pridáme šľahačku, trochu koňaku, podľa chuti osolíme a necháme prejsť varom.
Šľahačkou rovnomerne prelejeme nachystané mäso so zeleninou, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme približne 45 minút, pokiaľ sa šľahačka nevstrebe do surovín, alebo pokiaľ všetko krásne nezmäkne.
Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.
Doba prípravy:
Výborné mäsko v citrónovej šťave - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore