štvrtok, 12. apríla 2012

Orechové hniezda

Orechové hniezda - recept
20 g droždia
150 ml mlieka
300 g hladkej múky
3 - 4 lyžičky kryštálového cukru
1 vajce
štipka soli
50 ml oleja

Orechová plnka:
100 g masla
100 g práškového cukru
200 g mletých orechov
rum podľa chuti

Z teplého mlieka, trochu cukru a droždia urobíme kvások.
Múku zmiešame so štipkou soli, pridáme zvyšný cukor, vajce, olej, kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
Zatiaľ si pripravíme orechovú plnku: Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme mleté orechy, podľa chuti rum a dobre premiešame.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske natenko rozvaľkáme, potrieme orechovou plnkou a stočíme. Zo závinu nakrájame kolieska hrubé asi 2 cm a nakrojenou stranou ich poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme ich ešte chvíľu vykysnúť a vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme cca 15 - 20 minút.
Doba prípravy:
Orechové hniezda - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore