pondelok, 23. apríla 2012

Pečeň na gazdovský spôsob

Pečeň na gazdovský spôsob - recept
500 g pečene (bravčovej, kuracej)
1 červená cibuľa
5 strúčikov cesnaku
100 ml koňaku alebo rumu
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
celé korenie
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žltá paprika
5 PL kečupu
soľ, olivový olej

Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky a spolu ich speníme na oleji. Pridáme na kocky nakrájanú pečeň, okoreníme a restujeme do zhnednutia. Potom podlejeme trochou vody, pridáme bobkový list, pár zrniečok celého korenie a dusíme za občasného miešania 10 - 15 minút takmer domäkka. Všetky papriky nakrájame na pásiky, pridáme k pečeni, vlejeme koňak alebo rum a premiešame. Prikryjeme a dusíme, tak na 10 minút, aby papriky ostali chrumkavé a pečeň mäkká. Ochutíme kečupom, osolíme a jemne premiešame.
Podávame s ryžou, so zemiakmi alebo s pečivom.
Doba prípravy:
Pečeň na gazdovský spôsob - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore