nedeľa, 6. mája 2012

Bravčové na šampiňónoch

Bravčové na šampiňónoch - recept
700 g bravčového mäsa
400 g cibule
500 ml mäsového vývaru
soľ, mleté čierne korenie
mletý muškátový oriešok
korenie na pizzu
olivový olej
trochu strúhaného petržlenu a mrkvy
250 g šampiňónov
2 PL paradajkového pretlaku
3 PL kyslej smotany

Cibuľu pokrájame na plátky, dáme do 300 ml vývaru, prikryjeme a varíme aspoň 5 minút. Potom stíšime oheň a varíme ešte 15 - 20 minút, kým sa voda nevyparí. Mäkkú cibuľu vymiešame na jemné pyré.
Mäso pokrájame na kocky a opražíme na horúcom olivovom oleji zo všetkých strán. Pridáme pokrájané šampiňóny, petržlen, mrkvu, osolíme, okoreníme a spolu podusíme. Prilejeme zvyšný vývar, pridáme cibuľové pyré a paradajkový pretlak. Premiešame a dusíme domäkka. Odstavíme a nakoniec pridáme smotanu a zľahka premiešame.
Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Doba prípravy:
Bravčové na šampiňónoch - recepty

2 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore