utorok, 1. mája 2012

Kakaová torta s čokoládou

Kakaová torta s čokoládou - recept
4 vajcia
4 PL krupicového cukru
3 PL polohrubej múky
2 ČL kakaa
1/2 prášku do pečiva
čokoládový likér

Plnka:
400 ml mlieka
3 žĺtky
100 g hladkej múky
150 g masla (82%)
100 g práškového cukru
2 PL vaječného likéru
100 g čokolády na varenie (52% kakaa)
Na ozdobu:
3 bielky
100 g krupicového cukru

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a s kakaom. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy (s priemerom 23 cm), vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 30 minút. Upečený a vychladnutý korpus pokvapkáme čokoládovým likérom.
Pripravíme si plnku: Z mlieka, hladkej múky a zo žĺtkov uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť a občas premiešame.
Medzitým vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a vaječným likérom dopenista. Po častiach doň pridávame vychladnutú kašu a súčasne šľaháme. Nakoniec pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu a spolu prešľaháme. Hotovú plnku navrstvíme na korpus.
Z bielkov a krupicového cukru nad parou vyšľaháme tuhý sneh a natrieme ho na plnku.
Hotovú tortu odložíme na 8 - 10 hodín do chladničky.
Doba prípravy:
Kakaová torta s čokoládou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore