nedeľa, 6. mája 2012

Likérové rezy

Likérové rezy - recept
280 g hladkej múky
120 g práškového cukru
100 g Hery
2 ČL kakaa
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
1 vajce

Plnka:
300 ml vaječného likéru
200 ml smotany na varenie alebo plnotučné mlieko
1 a pol balíčka vanilkového pudingu
1 žĺtok
100 g masla
90 g práškového cukru
na ozdobu 200 g cukrovej hmoty

Múku zmiešame so sódou bikarónou, práškovým cukrom, kakaom, pridáme zmäknutú Heru, vajce a všetko spolu vypracujeme na hladké lesklé cesto. Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti. Cesto je krehké a preto každú časť zvlášť rozvaľkáme na papieri na pečenie na cca veľkosť plechu. Dáme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme cca 10 minút.
Pripravíme si plnku: Smotanu na varenie alebo mlieko vlejeme do hrnca, pridáme vaječný likér, žĺtok, práškový cukor, pudingový prášok, dobre rozmiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme a počas chladnutia občas premiešame. Do vlažného pudingu postupne pridávame zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém.
Jeden plát cesta potrieme polovicou plnky, položíme druhý plát a potrieme ho zvyšnou plnkou. Prikryjeme tretím plátom, na ktorý dáme rozvaľkanú cukrovú hmotu.
Hotový koláč necháme odstáť 24 hodín v chladničke a potom ho pokrájame.
Doba prípravy:
Likérové rezy - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore