streda, 27. júna 2012

Losos na mandliach

Losos na mandliach - recept
1 kg vykostených filiet z lososa
2 - 3 lyžice olivového oleja
3 menšie cibule
100 g lúpaných mandlí
1 lyžica posekanej petržlenovej vňate
soľ, mleté čierne korenie
korenie na ryby
olej na vymastenie plechu
Citrónové maslo:
200 ml smotany na šľahanie
40 g masla
1 lyžica citrónovej šťavy

Na olivovom oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a mandle. Odstavíme, pridáme petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme, premiešame a necháme vychladnúť.
Filety lososa pokrájame na porcie, ktoré rozložíme na vymastený plech, osolíme, posypeme korením na ryby a potrieme cibuľovou zmesou. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme asi 12 - 15 minút.
Pripravíme si citrónové maslo: Na miernom ohni varíme šľahačku tak, aby sa jej množstvo zredukovalo asi na tri štvrtiny objemu. Maslo nakrájame na menšie kúsky a vložíme do horúcej šľahačky. Odstavíme z ohňa, zmes prešľaháme, osolíme, okoreníme a ochutíme citrónovou šťavou.
Omáčkou polejeme porcie ryby a podávame s pečenými alebo varenými zemiakmi.
Doba prípravy:

Poznámka: Namiesto lososa si jedlo môžeme pripraviť aj z vykostených filiet zo pstruha. Jedlo bude šťavnatejšie.
Losos na mandliach - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore