piatok, 29. júna 2012

Panenka s teriyaky omáčkou a grilovanou jarnou cibuľkou

Panenka s teriyaky omáčkou a grilovanou jarnou cibuľkou - recept
bravčová panenka
suché červené víno
sójová omáčka
hnedý cukor
zázvor
2 - 3 strúčiky cesnaku
jarná cibuľka
zemiaky

Panenku odblaníme a odstránime tuk. Nakrájame ju na asi 3 cm plátky a rukou jemne naklepeme. Vložíme do marinády (teriyaky omáčky), ktorú si pripravíme zo sójovej omáčky, červeného vína, hnedého cukru, zázvoru a pretlačeného cesnaku. Necháme v chlade odležať do druhého dňa.
Namarinovanú panenku sprudka opečieme na rozpálenom grile alebo panvici z každej strany.
Cibuľku si zblanšírujeme a ugrilujeme.
Podávame so zemiakovým pyré a mäso prelejeme čerstvou teriyaky omáčkou.
Doba prípravy:
Panenka s teriyaky omáčkou a grilovanou jarnou cibuľkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore