piatok, 8. júna 2012

Vanilkové keksíky

Vanilkové keksíky - recept
350 g hladkej múky
250 g masla (izbovej teploty)
1 - 2 PL práškového cukru (podľa chuti)
25 ml šľahačkovej smotany
2 vanilínové cukry
štipka soli
práškový a vanilínový cukor na obaľovanie

Múku preosejeme, pridáme štipku soli, práškový a vanilínový cukor. Premiešame, pridáme na kúsky nakrájané maslo, všetko spolu zmiešame a postupne zapracujeme smotanu. Vypracujeme hladké a vláčne cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 milimetre a pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary. Poukladáme ich na suchý plech, dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 10 minút.
Vlažné keksíky obalíme v zmesi práškového a vanilínového cukru, necháme úplne vychladnúť a potom poukladáme na misu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Vanilkové keksíky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore