Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

pondelok 2. júla 2012

Punčové rezy

Punčové rezy - recept
3 x piškótové cesto zo 4 vajec

4 vajcia
200 g práškového cukru
6 lyžíc vody
200 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
redší lekvár - jahodový, ríbezľový, malinový...

Punčový sirup:
100 ml vody
100 - 150 g kryštálového cukru podľa chuti
500 ml jahodový (alebo iný červený) sirup
100 ml rumu
1 punčová aróma
šťava z 1 citróna
Poleva:
250 g práškového cukru
3 - 4 lyžice horúcej vody
2 lyžice citrónovej šťavy
štipka potravinárskej červenej farby

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne po lyžiciach pridávame vodu. Potom po častiach primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 15 až 20 minút. Takto si upečieme 3 piškótové korpusy zo 4 vajec a necháme vychladnúť.
Spodné cesto natrieme hrubšou vrstvou lekváru, prikryjeme druhým cestom, ktorý rovnomerne polejeme punčovým sirupom. Povrch namočeného cesta potrieme tenkou vrstvou lekváru a prikryjeme tretím cestom. Koláč zaťažíme a necháme odstáť 12 hodín v chladničke (najlepšie cez noc).
Na druhý deň na koláč natrieme polevu, ktorú necháme stuhnúť a koláč pokrájame na rezy.

Punčový sirup: Vodu prevaríme s kryštálovým cukrom a za stáleho miešania ho necháme rozpustiť. Odstavíme, pridáme sirup, rum, punčovú arómu, citrónovú šťavu a necháme trocha vychladnúť. Ak treba sirup dosladíme a prifarbíme štipkou červeného farbiva.
Poleva: Preosiaty práškový cukor vymiešame s vodou, citrónovou šťavou a štipkou červeného farbiva.
Doba prípravy:
Punčové rezy - recepty

1 komentárov:

iGurman

Toto je klasika. Chutia mi!


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore