štvrtok 9. augusta 2012

Cuketovo-zemiaková polievka

Cuketovo-zemiaková polievka - recept
300 g cukety
2 mrkvy
1 malý zeler
150 g zemiakov
1 menšia cibuľa
olivový olej
1,5 až 2 l zeleninového vývaru
300 ml sladkej smotany
1 PL hladkej múky
soľ, bobkový list
nové a čierne korenie

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhaný zeler a mrkvu. Za stáleho miešania opekáme asi 5 minút, potom zalejeme zeleninovým vývarom a chvíľu povaríme. Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky. Keď sú zemiaky polomäkké, pridáme na kocky nakrájanú cuketu, ktorú sme dôkladne umyli, ale neošúpali. Premiešame, pridáme nové i čierne korenie, bobkový list a podľa chuti osolíme. Keď sú zemiaky a cuketa mäkké (nie však rozvarené!), prilejeme smotanu, v ktorej sme dôkladne rozmiešali hladkú múku a necháme zovrieť. Hotovú polievku môžeme dochutiť kvapkami citrónovej šťavy a podávame s opečenými kockami chleba.
Doba prípravy:
Cuketovo-zemiaková polievka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore