štvrtok, 23. augusta 2012

Hubové zemiaky

Hubové zemiaky - recept
6 väčších zemiakov
300 g hlivy alebo iné huby
1 malá cuketa
1 väčšia mrkva
olivový olej
1 cibuľa
soľ, mleté čierne korenie
vegeta
strúhanka
80 g tvrdého syra
3 vajcia
2 PL kyslej smotany
100 ml sladkej smotany
petržlenová vňať
3 paradajky

V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pokrájame na kolieska alebo kocky.
Tvrdý syr nahrubo nastrúhame.
Pekáč potrieme olejom, posypeme strúhankou, uložíme väčšiu polovicu zemiakov, ktoré osolíme a posypeme 40 g nastrúhaného syra.
Na troche oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú hlivu, nahrubo nastrúhanú mrkvu a na kocky nakrájanú cuketu. Ochutíme vegetou, soľou, korením, premiešame a spolu podusíme asi 15 minút. Odstavíme a zmiešame so zvyšnými zemiakmi. Zmes rovnomerne rozložíme na vrstvu zemiakov v pekáči.
Vajcia rozšľaháme s kyslou a so sladkou smotanou, osolíme a okoreníme. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, zvyšný syr a zmesou polejeme zemiaky v pekáči. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 40 - 50 minút. Asi 5 minút pred koncom pečenia, pridáme nakrájané paradajky a necháme zapiecť.
Podávame so zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Zapekané zemiaky s hubami
Hubové zemiaky - recepty

1 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore