piatok, 3. augusta 2012

Mexické lasagne

Mexické lasagne - recept
9 plátkov lasagní
olivový olej
1 väčšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
500 g mletého mäsa
2 mrkvy
soľ, mleté čierne korenie
1 konzerva fazule
1 paradajkový pretlak
4 väčšie paradajky
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžička vegety
250 g tvrdého syra

Na väčšej panvici na troche olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a spolu opekáme na miernom ohni asi 5 minút. Pridáme mleté mäso, nahrubo nastrúhanú mrkvu a ochutíme soľou a korením. Podlejeme trochou vody a dusíme domäkka, až kým sa takmer všetka tekutina nevyparí. Potom pridáme fazuľu, olúpané paradajky nakrájané na kocky, pretlak, ochutíme sójovou omáčkou a vegetou. Zmes dobre premiešame a necháme prehriať.
Zapekaciu misu alebo pekáč potrieme olivovým olejom, rozložíme vrstvu lasagní, ktoré prikryjeme vrstvou plnky a posypeme nahrubo strúhaným syrom. Takto vrstvíme, kým neminieme všetky suroviny.
Misu alebo pekáč prikryjeme alobalom (vrchnákom), vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a zapekáme asi 40 minút. Tesne pred dokončením povrch posypeme zvyšným strúhaným syrom a ešte chvíľu odkryté zapekáme.
Doba prípravy:
Mexické lasagne - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore