pondelok, 20. augusta 2012

Tekvicová polievka

Tekvicová polievka - recept
1 menšia tekvica
1 cibuľa
2 PL masla
1 mrkva
1 malý kaleráb
2 paradajky
400 g kyslej smotany
1 - 2 PL hladkej múky
soľ, mleté čierne korenie
nasekaný čerstvý kôpor

Očistenú mrkvu postrúhame najemno a kaleráb postrúhame nahrubo.
Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Vo vhodnom hrnci rozpustíme maslo, na ktorom speníme cibuľu, pridáme mrkvu s kalerábom a za stáleho miešania opražíme. Prilejeme asi 1,5 až 2 litre teplého zeleninového vývaru a chvíľu povaríme. Medzitým si umyjeme a ošúpeme tekvicu, ktorú nakrájame na kocky a pridáme k zelenine. Osolíme, okoreníme a varíme domäkka približne 20 minút.
Kyslú smotanu s múkou dôkladne vymiešame, prilejeme trochu vývaru z polievky a premiešame. Za stáleho miešania smotanu pomaly vlejeme do polievky a necháme prejsť varom. Nakoniec do polievky, pridáme nakrájané paradajky, ochutíme kôprom a krátko povaríme.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Tekvicová polievka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore