pondelok 27. augusta 2012

Torteliny s tekvicovou omáčkou

Torteliny s tekvicovou omáčkou - recept
500 g hotových plnených tortelín
Tekvicová omáčka:
800 g tekvice
3 - 4 PL olivového oleja
1 cibuľa
1 - 2 strúčiky cesnaku
250 ml kyslej smotany
2 PL hladkej múky
cca 150 g šunkovej salámy (nemusí byť)
kryštálový cukor a soľ podľa chuti
kôpor
citrónová šťava z 1/2 citróna

Torteliny uvaríme podľa návodu na obale, scedíme, naservírujeme na taniere a polejeme omáčkou.
Tekvicu očistíme a nahrubo nastrúhame.
Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, tekvicu a chvíľu opražíme. Podľa potreby zalejeme vodou a ochutíme soľou a cukrom. Varíme domäkka asi 10 - 15 minút.
V miske rozmiešame kyslú smotanu s hladkou múkou, pridáme trocha horúcej omáčky,( aby sa vyrovnali teploty a nezrazila sa smotana), spolu dobre rozmiešame a za stáleho miešania vlejeme do tekvicovej omáčky. Pridáme na kocky nakrájanú salámu a posekaný kôpor. Chvíľu povaríme a odstavíme. Po chvíli státia do hotovej omáčky nakoniec, pridáme citrónovú šťavu a premiešame.
Doba prípravy:

Poznámka: Túto omáčku si môžeme pripraviť aj z mladej cukety. Pre jej jemnú a lahodnú chuť podávame s cestovinou, knedľou, ryžou a zemiakmi. Výborne sa dopĺňa s vareným hovädzím mäsom, fašírkou alebo s pečeným mäsom.
Torteliny môžeme podávať aj so syrovou alebo šampiňónovou omáčkou.
Torteliny s tekvicovou omáčkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore