piatok, 14. septembra 2012

Losos v horčicovej omáčke

Losos v horčicovej omáčke - recept
500 g lososa
soľ, mleté čierne korenie
grilovacie korenie
korenie na ryby
olivový olej
1 - 2 PL masla
1 PL hladkej múky
500 ml mlieka
2 PL plnotučnej horčice
kôpor alebo petržlenová vňať

Porcie lososa opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme a posypeme zmesou korenín. Na rozohriatom oleji rybu prudko opečieme a potom ešte dopekáme cca 4 minúty z každej strany, až je pripečený a mäkký. Vyberieme a položíme na teplý tanier.
V menšom hrnci roztopíme maslo, pridáme lyžicu oleja, hladkú múku a za stáleho miešania pripravíme zápražku. Zalejeme mliekom, pridáme dve lyžice horčice rozmiešanej v troške vody a za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne. Do hotovej omáčky, pridáme posekaný kôpor, podľa chuti osolíme, okoreníme prípadne osladíme.
Porcie lososa polejeme horčicovou omáčkou a podávame s varenými zemiakmi.
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Losos s chrenovou omáčkou.
Losos v horčicovej omáčke - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore