streda, 12. septembra 2012

Mäso na anglický spôsob

Mäso na anglický spôsob - recept
600 g mletého mäsa
1 cibuľa
2 PL olivového oleja
3 väčšie mrkvy
2 väčšie paradajky
5 strúčikov cesnaku
100 g hrášku čerstvého alebo mrazeného
soľ, mleté čierne korenie
mletá červená paprika
rozmarín, oregano, tymian
1 - 2 PL kukurice
8 stredne veľkých zemiakov
maslo, mlieko
100 g nahrubo postrúhaného tvrdého syra

Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na drobné kocky nakrájanú mrkvu a chvíľu spolu opekáme. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou a premiešame. Po chvíli do zmesi vložíme olúpané na kocky nakrájané paradajky, pretlačený cesnak, premiešame, zakryjeme a dusíme vo vlastnej šťave. Občas premiešame. Asi po 10 minútach dusenia pridáme hrášok, posypeme bylinkami, ak treba trocha osolíme a okoreníme. Premiešame a dusíme asi 10 minút. Odstavíme a necháme trocha vychladnúť.
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka. Vodu zlejeme, pridáme lyžicu masla, prilejeme trocha horúceho mlieka a vymiešame hladkú zemiakovú kašu.
Zapekaciu misu potrieme trochou oleja, jemne posypeme strúhankou a rovnomerne navrstvíme mäso so zeleninou. Na mäso uložíme pár lyžíc hrášku, kocky mrkvy, kukurice a posypeme polovicou postrúhaného syra. Prikryjeme zemiakovou kašou, ktorej vrch ozdobíme vidličkou a posypeme zvyšným syrom. Dáme do vyhriatej rúry na 190°C a zapekáme približne 30 minút.
Hotové jedlo pokrájame na väčšie kocky a podávame s čerstvou zeleninou.
Doba prípravy:
Mäso na anglický spôsob - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore