streda, 5. septembra 2012

Svieži ananásový zákusok

Svieži ananásový zákusok - recept
5 vajec
250 g kryštálového cukru krupica
100 ml vody
100 ml oleja
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva

Ananásová želatína:
1 väčšia konzerva ananásu kocky
100 g kryštálového cukru
šťava z 1 citróna
2 Zlaté klasy
Tvarohový krém:
500 g jemného mäkkého tvarohu
200 g kyslej smotany (16%)
2 vanilínové cukry
75 g práškového cukru
50 ml mlieka
1 jemne mletá želatína

Ananás scedíme, necháme na sitku odkvapkať a pokrájame na tenké plátky.
Žĺtka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny, pridáme vodu a premiešame. Potom postupne pridávame olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec, pridáme z bielkov vyšľahaný tuhý sneh a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto poukladáme vedľa seba tenké plátky ananásu, dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 - 30 minút. Necháme vychladnúť.
Ananásová želatína: Kompótovú šťavu doplníme vodou do 900 ml. Z vody odlejeme 200 ml a rozmiešame dva krémové prášky Zlatý klas. Do zvyšnej vody, pridáme cukor, citrónovú šťavu a necháme zovrieť. Za stáleho miešania vlejeme rozmiešané Zlaté klasy a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť.
Vychladnuté cesto polejeme vlažnou ananásovou želatínou a necháme stuhnúť.
Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a práškovým cukrom dobre vymiešame.
Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať 5 - 10 minút. Potom za stáleho miešania pomaly ju zahrievame (max. 60°C) až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme 3 - 4 lyžice tvarohového krému, dôkladne premiešame a zmiešame so zvyškom krému. Zmes natrieme na ananásovú želatínu.
Hotový zákusok necháme stuhnúť na chladnom mieste, potom krájame na rezy alebo kocky.
Doba prípravy:
Svieži ananásový zákusok - recepty

1 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2014. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore