pondelok 15. októbra 2012

Kurča na marocký spôsob

Kurča na marocký spôsob - recept
1 kurča
maslo
Marináda:
2 PL olivového oleja
1 ČL drvenej rasce
1 ČL mletej škorice
1/2 ČL cayenského korenia
2 ČL mletej červenej papriky
1 ČL mletého zázvoru
štipka šafranu
2 - 3 pretlačené strúčiky cesnaku
1 - 2 PL citrónovej šťavy
50 g nadrobno nasekaných sušených sliviek
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Zo všetkých ingrediencií si pripravíme marinádu.
Kurča umyjeme, osušíme a rozdelíme na menšie kúsky, ktoré potrieme marinádou a na 10 - 12 hodín (najlepšie cez noc) odložíme na chladné miesto.
Potom kurča uložíme na mriežku do jemne vymastenej ohňovzdornej misy, obložíme plátkami masla, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia občas mäso pokvapkáme výpekom, do ktorého môžeme dať 3 - 4 celé sušené slivky.
Hotové kurča podávame s ryžou alebo s kuskusom a zeleninovým šalátom.
Doba prípravy:
Kurča na marocký spôsob - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore