utorok, 2. októbra 2012

Mäsové guľky v mrkvovej omáčke

Mäsové guľky v mrkvovej omáčke - recept
Mäsové guľky:
500 g mletého mäsa
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
soľ, vegeta
majorán, mleté čierne korenie
drvená rasca
hladká múka, olej

Mrkvová omáčka:
3 väčšie mrkvy
2 cibule
1 ČL mletej červenej papriky
100 ml smotany na varenia
3 guľôčky nového korenia
2 - 3 PL olivového oleja
soľ

Do mletého mäsa pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, podľa chuti osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Necháme chvíľu odležať na chladnom mieste (najlepšie cez noc). Potom mokrými rukami vyformujeme guľky, ktoré jemne obalíme v hladkej múke a opražíme na oleji zo všetkých strán.
Mrkvová omáčka: Mrkvu dôkladne očistíme a nahrubo nastrúhame.
Na troche oleja speníme cibuľu nakrájanú nadrobno, posypeme mletou červenou paprikou, premiešame a ihneď prisypeme mrkvu. Dôkladne premiešame, prilejeme asi 100 ml vody, vhodíme nové korenie, prikryjeme a za občasného miešania dusíme domäkka. Keď je mrkva mäkká, odstavíme a necháme trocha vychladnúť. Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom, vznikne hladká hmota, ktorú dáme opäť ohriať. Za stáleho miešania do nej prilievame smotanu, chvíľu povaríme a dochutíme soľou, korením, prípadne cukrom a niekoľkými kvapkami olivového oleja.
Mäsové guľky polejeme mrkvovou omáčkou a podávame s varenými zemiakmi posypanými s petržlenovou vňaťou.
Doba prípravy:
Mäsové guľky v mrkvovej omáčke - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore