streda, 3. októbra 2012

Mučkalica

Mučkalica - recept
500 g bravčového pliecka
olivový olej
1 cibuľa
1 konzerva lúpaných paradajok
200 ml červeného vína
soľ, mleté čierne korenie
mletá červená paprika
grilovacie korenie

Mäso umyjeme, osušíme, zbavíme tuku a pokrájame na kocky.
Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú jemne posypeme mletou červenou paprikou, premiešame, pridáme mäso, osolíme, okoreníme a zakryté chvíľu dusíme na miernom ohni. Prilejeme trocha vody, premiešame a dusíme domäkka. Ak treba počas dusenia podlievame vodou. Potom k mäsu pridáme paradajky, premiešame a chvíľu podusíme. Po chvíli prilejeme víno, znova premiešame a ešte asi 3 minúty necháme vrieť. Dochutíme podľa vlastnej chuti.
Vhodnou prílohou sú varené alebo pečené zemiaky.
Doba prípravy:
Mučkalica - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore