sobota 17. novembra 2012

Izidor rezy

Izidor rezy - recept
4 vajcia
150 g práškového cukru
150 g masla
120 g mletých vlašských orechov
2 - 3 ČL kakaa
70 g hrubej múky
1/2 prášku do pečiva

Plnka:
200 g mletých vlašských orechov
2 - 3 PL práškového cukru
1 vanilínový cukor
100 až 150 ml rumu
Krém:
4 žĺtky
2 ČL kakaa
100 g práškového cukru
200 g masla
Poleva:
3 malé ľadové gaštany
100 g masla

Žĺtky vymiešame s cukrom a maslom dopenista, cez sitko pridáme kakao a dôkladne premiešame. Potom pridáme orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo použijeme papier na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 15 - 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku: V miske zmiešame orechy s práškovým a vanilínovým cukrom a rumom.
Potom orechovú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto.
Pripravíme si krém: Zo žĺtkov, z kakaa a cukru vyšľaháme nad parou hladký krém, ktorý necháme vychladnúť. Potom doň postupne zašľaháme maslo. Krém natrieme na orechovú plnku a dáme na 3 - 4 hodiny do chladničky stuhnúť.
Nakoniec si pripravíme polevu: Nad parou rozpustíme ľadové gaštany s maslom tak, aby sa poleva nezačala variť. Mierne vychladnutú polevu nalejeme navrch koláča a necháme stuhnúť. Potom koláč pokrájame na rezy alebo kocky.
Doba prípravy:

Poznámka: V tomto recepte odporúčam použiť pravé maslo a originálny rum.
Izidor rezy - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore