Rumová roláda
5 vajec
5 PL kryštálového cukru
5 PL polohrubej múky
2 - 3 ČL kakaa
Plnka:
150 g mletých orechov
140 g práškového cukru
120 g masla
50 ml rumu
5 PL kryštálového cukru
5 PL polohrubej múky
2 - 3 ČL kakaa
Plnka:
150 g mletých orechov
140 g práškového cukru
120 g masla
50 ml rumu
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme cez sitko kakao a dobre premiešame. Potom pridáme múku a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 8 - 10 minút.
Upečené cesto vyklopíme na čistú utierku, papier odstránime, pomocou utierky zvinieme a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Najemno mleté orechy dôkladne zmiešame so zmäknutým maslom a cukrom. Potom pridáme rum a spolu premiešame.
Vychladnuté cesto opatrne vystrieme, natrieme plnkou a opäť zvinieme do rolády. Polejeme čokoládovou polevou a v chlade necháme stuhnúť.
Doba prípravy: Upečené cesto vyklopíme na čistú utierku, papier odstránime, pomocou utierky zvinieme a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Najemno mleté orechy dôkladne zmiešame so zmäknutým maslom a cukrom. Potom pridáme rum a spolu premiešame.
Vychladnuté cesto opatrne vystrieme, natrieme plnkou a opäť zvinieme do rolády. Polejeme čokoládovou polevou a v chlade necháme stuhnúť.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára