utorok, 20. novembra 2012

Rumová roláda

Rumová roláda - recept
5 vajec
5 PL kryštálového cukru
5 PL polohrubej múky
2 - 3 ČL kakaa

Plnka:

150 g mletých orechov
140 g práškového cukru
120 g masla
50 ml rumu

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme cez sitko kakao a dobre premiešame. Potom pridáme múku a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 8 - 10 minút.
Upečené cesto vyklopíme na čistú utierku, papier odstránime, pomocou utierky zvinieme a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku: Najemno mleté orechy dôkladne zmiešame so zmäknutým maslom a cukrom. Potom pridáme rum a spolu premiešame.
Vychladnuté cesto opatrne vystrieme, natrieme plnkou a opäť zvinieme do rolády. Polejeme čokoládovou polevou a v chlade necháme stuhnúť.
Doba prípravy:
Rumová roláda - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore