utorok, 25. decembra 2012

Nanukové rezy

Nanukové rezy - recept
4 vajcia
7 PL uvarenej silnej čiernej kávy
200 g práškového cukru
100 g mletých orechov
200 g hrubej múky
1/2 prášku do pečiva

Plnka:
450 ml mlieka
1 Zlatý klas
80 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
1 žĺtok
1 PL hladkej múky
125 g masla
3 PL jemného tvarohu
Poleva:
100 g čokolády na varenie
70 g stuženého tuku alebo masla

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista, postupne pridávame studenú kávu. Do vyšľahanej zmesi vmiešame mleté orechy a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 - 25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku: 250 ml mlieka dáme variť. Vo zvyšnom mlieku dobre rozmiešame Zlatý klas, vanilínový a práškový cukor, žĺtok a hladkú múku. Vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu postupne zašľaháme maslo, pridáme jemný tvaroh a vyšľaháme na hladkú plnku. Do plnky môžeme pridať trochu tuzemského umu.
Na vychladnuté cesto natrieme plnku a necháme v chlade stuhnúť.
Nad parou rozpustíme čokoládu s tukom a polejeme ňou koláč a necháme opäť stuhnúť.
Doba prípravy:
Nanukové rezy - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore