utorok, 18. decembra 2012

Orieškové koláčiky

Orieškové koláčiky - recept
250 g masla (izbovej teploty)
380 g hladkej múky
1/2 bal. prášku do pečiva
250 g mletých lieskových orieškov
130 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
2 vajcia (izbovej teploty)
1 ČL zarovnaná mletej škorice
džem a čokoládová poleva

Na doske preosejeme hladkú múku a práškový cukor, pridáme prášok do pečiva a premiešame. Pridáme na kúsky nakrájanú Heru alebo maslo, vanilínový cukor, lieskové oriešky, škoricu a vajcia. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme asi 30 - 40 minút v chlade odležať. Potom si cesto rozdelíme na dve polovice, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske na plát hrubý asi 2 - 3 milimetre a formičkami vykrajujeme rôzne tvary hviezdičky, kolieska, srdiečka... Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 10 minút. Upečené koláčiky necháme voľne vychladnúť. Po vychladnutí dva rovnaké tvary spojíme džemom.
Čokoládu rozpustíme s trochou tuku nad parou a koláčiky ozdobíme podľa fantázie.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Z cesta si môžeme povykrajovať aj rôzne veľkosti napr: rovnaký počet veľkých a malých hviezdičiek, ktoré po upečení veľké hviezdičky potrieme uprostred džemom a spojíme s malými hviezdičkami. Môžeme si urobiť aj jeden plný a druhý v strede s otvorom.
Ja som z jednej dávky urobila všetky tri verzie.
Orieškové koláčiky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore