piatok, 28. decembra 2012

Plnené rezne

Plnené rezne - recept
600 g bravčového karé
1 väčší pór
polovica menšej cukety
1 mrkva
olivový olej
soľ, grilovacie korenie
80 g údeného tvrdého syra
sušený cesnak, strúhanka
2 - 3 malé červené cibuľky

V panvici na troche olivového oleja speníme pór nakrájaný na polkolieska. Potom pridáme nahrubo postrúhanú cuketu, najemno postrúhanú mrkvu, osolíme a chvíľu podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Mäso pokrájame na rezne, rozklepeme a z obidvoch strán osolíme a posypeme grilovacím korením.
Na každý rezeň dáme vychladnutú plnku, posypeme trochou najemno nastrúhaného syra a stočíme do závitka. Trocha syra si odložíme na posypanie. Takto naplnené rezne uložíme do zapekacej misy potretej olejom, podlejeme trochou vody alebo mäsovým vývarom. Prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme asi 25 - 30 minút. Zvyšný syr zmiešame s trochou strúhanky a so sušeným cesnakom. Touto zmesou posypeme mäso na povrchu a polejeme roztopeným maslom. Do misy poukladáme pokrájané cibuľky, zvyšnú cuketu, prikryjeme, vložíme späť do rúry a dopečieme.
Podávame so zemiakovým šalátom alebo so zemiakovou kašou.
Doba prípravy:

Poznámka: Takto plnené rezne si môžeme pripraviť z morčacích alebo kuracích pŕs.
Plnené rezne - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore