streda, 16. januára 2013

Citrónové rezy II

Citrónové rezy II - recept
4 vajcia
200 g práškového cukru
100 ml mlieka
200 g hrubej múky
2 ČL prášku do pečiva
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
citrónový alebo marhuľový džem

Krém:
100 g masla
75 g práškového cukru
200 ml mlieka
1 PL polohrubej múky
50 g bielej čokolády
1 PL citrónovej šťavy
1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry
Poleva:
200 g práškového cukru
1 PL horúcej vody
2 - 3 PL citrónovej šťavy

Najprv si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme mlieko, nastrúhanú citrónovú kôru a dobre premiešame. Potom postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme asi 10 - 12 minút. Korpus necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme krém: Zmäknuté maslo s cukrom vyšľaháme na penu.
Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu a ešte zahorúca v nej rozpustíme bielu čokoládu. Pridáme citrónovú šťavu a kôru a premiešame. Necháme vychladnúť a občas premiešame. Vychladnutú kašu postupne zašľaháme do maslovej peny a vyšľaháme na hladký krém.
Príprava polevy: Preosiaty práškový cukor, horúcu vodu a citrónovú šťavu vymiešame dohladka.
Vychladnutý korpus po šírke prekrojíme.
Spodnú časť potrieme džemom a krémom. Prikryjeme druhou polovicou, ktorú polejeme citrónovou polevou a dáme do chladu stuhnúť. Pokrájame na rezy.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Citrónové rezy.
Citrónové rezy II - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore