piatok, 25. januára 2013

Jablkovo-orechový krémeš

Jablkovo-orechový krémeš - recept
200 g masla
200 g práškového cukru
6 žĺtkov
200 g polohrubej múky
150 g mletých vlašských alebo lieskových orechov

Jablková plnka:
850 - 900 g strúhaných jabĺk
cca 60 ml vody
1 - 2 ČL škoricového cukru
1 ČL mletej škorice
Orechový sneh:
6 bielkov
5 PL práškového cukru
150 g mletých vlašských orechov
čokoládová poleva na ozdobenie

Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a postupne pridávame žĺtky, preosiatu múku a orechy. Všetko spolu dobre premiešame. Cesto roztrieme (najlepšie jemne pomúčenou rukou) na plech vyložený papierom na pečenie. Pri teplote 180°C pečieme 15 minút.
Príprava jablkovej plnky: Nahrubo nastrúhané jablká dáme do hrnca, posypeme škoricovým cukrom a škoricou, podlejeme vodou a prikryté za občasného miešania chvíľu podusíme. Rovnomerne rozotrieme na poloupečený koláč.
Príprava orechového snehu: Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka premiešame s mletými orechmi a rovnomerne ho rozotrieme na vrstvu jabĺk. Vložíme späť do rúry na 20 až 25 minút a dopečieme.
Upečený a vychladnutý koláč pokropíme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Doba prípravy:
Jablkovo-orechový krémeš - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore