štvrtok, 17. januára 2013

Losos s chrenovou omáčkou

Losos s chrenovou omáčkou - recept
500 g lososa
soľ, mleté čierne korenie
korenie na ryby
olivový olej
Chrenová omáčka:
600 ml mlieka
1 PL masla
1 PL strúhaných mandlí
15 g hladkej múky
2 PL strúhaného chrenu
soľ a cukor podľa chuti

Plátky lososa opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme.
Na troche olivového oleja ochutené plátky ryby opečieme z obidvoch strán domäkka a odložíme na teplé miesto.
Pripravíme si omáčku: 500 ml mlieka, maslo, mandle zmiešame a dáme variť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame múku a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne. Do hotovej omáčky pridáme strúhaný chren, ochutíme soľou a prípadne cukrom podľa chuti.
Opečené plátky lososa polejeme chrenovou omáčkou, ktorú môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou. Vhodná príloha zemiaková kaša.
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Losos v horčicovej omáčke.

Poznámka: Namiesto lososa môžeme použiť rybie filé, ktoré osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a na rozpálenom masle opečieme z obidvoch strán.
Losos s chrenovou omáčkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore